Carne de pasăre cu Salmonella, retrasă din comerț // Cine sunt producătorii și distribuitorii

Cornelia Cozonac
07/05/2022
ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a decis retragerea din comerț și rechemarea de la clienți a unor loturi de carne de pasăre în asortiment în care s-a depista Salmonella, o bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. 

Denumirea produsului este „Carne refrigerată” și aparține operatorului din domeniul alimentar PB-NORD SRL. Produsul este distribuit în magazine de de ALONUS GRUP SRL. Atât producătorul cât și distribuitorul au fost obligați să inițieze procedura de retragere din rețeaua de comerț a loturilor de produse din carne, după ce la un control inspectorii ANSA au depistat prezența bacteriei Salmonella enteritidis. Termenul de consum al cărnii expiră la data 09.05.2022, precizează ANSA. 

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar deținători ai produselor neconforme sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la Linia Verde: 0 800 800 33, Viber: 067675544 și e-mail: [email protected].

Cornelia Cozonac
07/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii