Câte 6.000–7.000 de teste zilnic. ANSP își consolidează capacitatea de testare pentru COVID-19

Anticoruptie.md
19/11/2020

Laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) vor efectua în fiecare zi câte 6.000–7.000 de teste. În prezent, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de achiziție a încă 300.000 de teste PCR.

„Continuăm să consolidăm capacitățile laboratoarelor ANSP privind testarea la infecția COVID-19. În cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, suntem în proces de achiziție a încă 300.000 teste PCR”, a anunțat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, a adăugat Dumbrăveanu, laboratoarele au fost dotate cu consumabile, reagenți și dispozitive pentru asigurarea diagnosticului de laborator.

De la începutul pandemiei, au fost efectuate peste 424.000 de teste, capacitatea zilnică ajungând actuamente la peste 4.000. Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate peste 92.000 de cazuri de COVID-19, iar numărul deceselor asociate noului Coronavirus a ajuns la 2.072 de oameni.

Anticoruptie.md
19/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii