Câți bani vor fi cheltuiți pentru organizarea alegerilor parlamentare noi

Anticoruptie.md
06/08/2019
Captura video privesc.eu

Peste 11 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru organizarea alegerilor parlamentare noi în patru circumscripții. O decizie în acest sens a fost adoptată, marți, de membrii Comisiei Electorale Centrale. Scrutinul vine după ce Andrei Năstase, Viorel Melnic, Vladimir Plahotniuc și Maia Sandu au renunțat la mandatele de deputat. Alegerile parlamentare noi vor avea loc la 20 octombrie, odată cu alegerile locale. 

Astfel, oamenii sunt așteptați din nou să voteze la parlamentare în circumscripțiile nr. 17 Nisporeni, nr. 33 Chișinău, nr. 48 or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender și nr. 50, la Vest de Republica Moldova. 

„Acești bani nu vor fi alocați din bugetul de stat. În cadrul scrutinului legislativ din februarie 2019, Comisia Electorală Centrală a reușit să facă economii în valoare de aproximativ 14 milioane de lei. Din contul acestor bani, vor fi acoperite cheltuielile pentru organizarea acestor alegeri”, a declarat Maxim Lebedinschi, secretarul Comisiei Electorale Centrale.

Nu au fost bani bugetați pentru deschiderea suplimentară a secțiilor de votare în Circumscripțiile nr. 17 și nr. 33, întrucât „acestea corespund hotarelor secțiilor de votare pentru alegerile locale. Vor fi secții de votare separate distincte doar pentru Circumscripția 48”, a adăugat Lebedinschi.    

Anticoruptie.md
06/08/2019

Comentarii