Ce i-a îndemnat Mitropolitul Vladimir pe ucraineni

Anticoruptie.md
24/02/2023
Mitropolitul Vladimir, alături de Patriarhul Kiril

Mitropolitul Vladimir s-a adresat ucrainenilor, la un an de la începutul agresiunii ruse. Numindu-i frați și surori, capul Bisericii Ortodoxe din Moldova i-a asigurat că deplânge pierderea vieților omenești și distrugerea „fără milă” a orașelor și satelor. Deși mesajul abundă în cuvinte de susținere, Mitropolitul nu numește puterea agresoare și dă de înțeles că „oricât de grea ar fi încercarea războiului, oricât de puternici și de feroce ar părea cei care vin cu sabie, să nu cădem pradă disperării și să luăm aminte că nimeni și nimic nu este mai presus decât voia și mila Bunului Dumnezeu”.

„Încă din prima zi și de la întâiul glonț tras, Biserica Ortodoxă din Moldova, în toată plinătatea ei – slujitori și credincioși, a început să se roage pentru pace și liniște pe pământul Ucrainei și pentru înțelepciunea și discernământul tuturor celor de care depinde încheierea acestui sângeros conflict. Iar odată cu rugăciunile către Domnul, mănăstirile, bisericile și casele noastre, s-au deschis larg pentru cei care au lăsat totul în urmă, fugind din calea războiului și căutând adăpost și mângâiere în țara noastră”, se arată în mesajul Mitropolitului.

Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove este subordonată canonic Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse.

În timpul vizitei în Federația Rusă, din octombrie 2022, Mitropolitul Vladimir a fost decorat de către Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I

La Moscova, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a condus o liturghie festivă la o mănăstire, unde s-a rugat pentru comandantul suprem al forţelor armate ruse şi i-a cântat de mulţi ani lui Vladimir Putin, dar și armatei agresoare.

„Încă ne rugăm ţie, Dumnezeului nostru, pentru conducătorul statului rus - Vladimir Vladimirovici. Dă-i, Doamne, milă, îndurare, sănătate şi mulţi ani. Păzeşte-l de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi", s-a rugat mitropolitul Vladimir.

 

Anticoruptie.md
24/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii