Cel mai generos sponsor al Partidului Democrat în 2016, numit șef de direcție la Primăria Capitalei

Anticoruptie.md
21/02/2018
Vladimir Maiduc. Foto: adevarul.md

Vladimir Maiduc, fost angajat al Ministerului de Interne și cel mai generos sponsor al Partidului Democrat în anul 2016, a fost numit șef al Direcției administrative a Primăriei municipiului Chișinău, după ce funcția a rămas vacantă în luna octombrie anul trecut. Informația ne-a fost confirmată de Vadim Brânzaniuc, șeful Direcției relații cu publicul a Primăriei Capitalei. 

Maiduc a ocupat fotoliul de șef al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului de Interne (SPIA) în perioada decembrie 2012 - februarie 2014. Anterior, Centrul de Investigații Jurnalistice a dezvăluit în cadrul unei anchete că ex-funcționarul „a dăruit” Partidului Democrat jumătate de milion de lei în anul 2016 drept donație. „Nu sunt membru de partid, sunt simpatizant. Nu am nicio funcție publică în prezent, mă ocup de afaceri”, a precizat atunci el reporterilor. 

Vladimir Maiduc este fondator al trei companii: Trans-Crin SRL, care prestează servicii de curățare și întreținere a clădirilor, Securitas-Grup SRL, specializată în servicii de securitate, precum și Vistina SRL, care deține complexul de odihnă „Forest Club” din s. Cărbuna, Ialoveni. Toate trei firme au aceeași adresă juridică și au raportat în 2012 venituri totale de peste șapte milioane de lei. 

În 2013, ziarul „Adevărul” scria că „Forest Club” ar fi fost estimată la „nu mai puţin de un milion de euro”. La scurt timp, Comisia Națională de Integritate (actuala Autoritate Națională de Integritate, n.r.) s-a autosesizat, stabilind că Maiduc a încălcat legea continuând să-şi administreze afacerile după numirea în funcţia publică. Fostul funcționar a contestat actul în instanţă. Atât magistrații Judecătoriei Râșcani, mun. Chișinău, cât și cei ai Curții de Apel i-au dat dreptate. Recursul CNI a fost declarat inadmisibil de Curtea Supremă de Justiție, printr-o încheiere din iunie 2015

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, și la Regia „Autosalubritate" a fost numit un nou director. Este vorba de Eugeniu Axentiev, ex-comisar al orașului Chișinău. Noul conducător, desemnat în funcţie pe o perioadă de doi ani, îi va lua locul lui Tudor Maniv, contractul căruia a expirat recent. 

Anticoruptie.md
21/02/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii