Cine este noul șef al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină

Crina Dumitriu
25/11/2021
Ion Dodon

Guvernul l-a numit miercuri pe Ion Dodon în funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Ion Dodon este licențiat în drept și master în administrație publică. 

Parcursul său profesional cuprinde activitatea în autoritățile administrației publice centrale, în special în cadrul Ministerului Sănătății unde a lucrat în diverse funcții, inclusiv în cea de secretar de stat al ministerului.  

Tot miercuri, Executivul a numit-o pe Felicia Bechtoldt în funcția de secretar de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Felicia Bechtoldt este economist, cu experiență de lucru în departamentul de ocupare a forței de muncă din statul Oregon, SUA. Este specializată pe previziuni ce țin de piața muncii, demografie, cererea de forță de muncă din partea industriilor și a altor sectoare, previziuni privind salariile și tendințele pe piața muncii.  

„Încă o revenire acasă, din diasporă, a unui specialist de mare valoare. Politicile în domeniul muncii au nevoie de o modernizare, de o reformă. Trebuie să revedem Codul Muncii și alte acte ce țin de reglementarea relațiilor de muncă atât în sectorul public, cât și în cel privat”, a menționat premierul Natalia Gavrilița în contextul numirii Feliciei Bechtoldt în noua funcție. 

Crina Dumitriu
25/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii