Circa 80 de mii de persoane au venit la Marea Adunare „Moldova Europeană”, potrivit Poliției

Cornelia Cozonac
21/05/2023
Foto: CIJM

La Adunarea "Moldova Europeană”, desfășurată duminică la Chișinău, au participat între 75 000 și 80 000 de persoane, potrivit datelor Poliției.  

Inspectoratul General al Poliției a precizat că până la prânz nu a fost înregistrat niciun incident și niciun caz de perturbare a ordinii publice. 

Cetățenii moldoveni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pntru a susține politica de integrare în Uniunea Europeană a Republicii Moldova. Inițiativa organizării Adunării „Moldova Europeană” aparține președintei Maia Sandu, care a deschis întrunirea. Alături de ea s-a aflat președinta Parlamentului European Roberta Metsola, care a avut un puternic mesaj de încurajare și susținere pentru integrarea Republicii Moldova în UE. De pe scena Adunării „Moldova Europeană” au mai vorbit oameni de artă, antreprenări, învățători, primari.  

Mai multe detalii despre desfășurarea marii Adunări Naționale ”Moldova Europeană” citiți în LIVE/TEXT // La Chișinău a început Adunarea „Moldova Europeană” // Maia Sandu: „Moldova va adera la UE și acest lucru trebuie să se întâmple până în 2030”  . 

 

Cornelia Cozonac
21/05/2023Follow us on Telegram

Comentarii