Clădirea Guvernului va rămâne în beznă. Care este motivul

Tatiana Gherța
24/02/2023
facebook.com/DorinRecean

În această seară, la ora 19:00, toate sursele de iluminare din interiorul și exteriorul executivului vor fi deconectate. Anunțul a fost făcut public pe pagina oficială a prim-ministrului, Dorin Recean. Gestul are drept scop transmiterea unui mesaj de susținere Ucrainei la un an de la începutul invaziei militare a Rusiei împotriva independenței teritoriale a țării vecine. 

Simbolul de apropiere și susținere pentru Ucraina, care de un an de zile este sufocată de rachete și sunetul asurzitor al sirenelor, a fost reprezentat prin punerea în piept la fiecare membru al echipei guvernamentale a tricolorului și drapelului Ucrainei. 

„Guvernul Republicii Moldova este unit în mesajul său neclintit de solidaritate cu Ucraina și poporul țării vecine. O zi tristă care marchează un an de la începutul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.
Împreună cu țările partenere, de la ora 19:00, vom stinge iluminatul public al clădirii Guvernului, alăturându-ne campaniei europene #LightUpUkraine. Este încă un gest prin care suntem alături de Ucraina. Noi am ales să fim de partea corectă a istoriei! Mulțumim Ucrainei și poporului ucrainean pentru că luptă, că apără Europa și valorile democrației.”, se arată în mesajul postat de premierul, Dorin Recean. 

Precizăm că nu este pentru prima oară când guvernul rămâne fără lumină. Inițiativa a mai avut loc și la finele anului trecut. Mai multe instituții de stat au deconectat energia electrică pentru câteva minute în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, după ce forțele armate rusești au atacat infrastructura electrică. 

Tatiana Gherța
24/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii