Colaboraționiștii, vânați în Ucraina. Vendetă la Starobilsk: „A murit un trădător”

Viorica Mija
27/08/2022
Partizanii ucraineni îl caută și pe autorul masacrului de la Vinița

Apărătorii ucraineni au publicat o înregistrare video care datează din 11 august și care surprinde momentul lichidării unui colaboraționist al forțelor de ocupație din orașul Starobilsk, regiunea Lugansk. Imaginile au un puternic impact emoțional.

Despre lichidarea agentului rus a anunțat cunoscutul blogger ucrainean, dar și ofițer în Armata Ucraineană, Anatoli Ștefan, alias Știrliț. Din informația care însoțește filmulețul reiese că în mașina care a explodat din mers era „trădătorul și colaboraționistul Aiksar Laișev”.

Mașina a explodat după ce Laișev, care a fost la cumpărături într-un centru comercial, a intrat în mașină și a pornit motorul. Pretinsele autorități din Starobilsk declară că bărbatul nu a murit pe loc, dar a fost grav rănit. Acesta a fost dus la spital de un trecător, având arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului.

Laișev este un fost polițist numit de autoritățile de ocupație în funcție de conducere în cadrul ministerului de Interne al așa-zisei Republici Populare Lugansk.

În Crimeea ocupată temporar, partizanii au anunțat mobilizarea totală pentru eliminarea rusului care a ordonat atacul asupra orașului Vinița, soldat cu 23 de morți și zeci de răniți. Pentru prinderea sau lichidarea acestuia se oferă și o recompensă de 15 mii de dolari.

Anatolii Varocikin, ofițerul rus care a dat comanda pentru atacul asupra orașului Vinița,  este comandantul unei divizii submarine a Flotei Federației Ruse. Partizanii declară că moartea a 23 de civili este pe conștiința sa.

Partizanii au identificat și adresa la care are viză de reședință Varocikin., în orașul Sevastopol. Clădirea a fost deja marcată cu pliante, pe care e imprimat textul „Un ucigaș de copii trăiește aici".

Rușii au bombardat Vinița în dimineața zilei de 14 iulie. Aceștia au lansat mai multe rachete Kalibr dinspre Marea Neagră, de pe un submarin. 23 de persoane, inclusiv 3 copii, au fost ucise în urma bombardamentului, iar 202 au fost rănite.

Viorica Mija
27/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii