VIDEO// Colonel rus îl contrazice pe Putin: „Cu ce trimitem oameni pe front? Cu armele de ieri, când Ucraina are arme NATO?”

Mădălin Necșuțu
10/05/2022

Colonelul rus în retragere, Mihail Hodarionok (foto), a declarat în timpul unei emisiuni televizate la unul dintre posturile guvernamentale principale că Rusia a suferit pierderile mari în Ucraina și nici măcar mobilizarea generală nu ar fi de ajutor.

El a mai spus că armata rusă deja nu mai poate concura în materie de armament cu cel pe care îl deține Kievului. "Cu ce trimitem oameni pe front? Cu armele de ieri, când Ucraina are arme NATO?", a declarat colonelul rus.

Afirmațiile acestuia au venit în contextul în care se vorbește despre faptul că Rusia ar putea ordona mobilizarea generală.

"Să ne imaginăm că bat tobele, cântă fanfara și că este anunțată mobilizarea generală. Cât de repede de la declararea mobilizării putem trimite primul regiment de avioane de luptă? Am reuși până la Anul Nou?”, s-a întrebat retoric colonelul rus, citat de Digi24.

El a mai spus că Rusia nu are rezerve, piloți și nici avioane.

„Așa că mobilizarea ar fi de prea puțin ajutor. Dacă în seara asta ordonăm construirea de noi nave militare, când va fi gata prima? În doi ani. Asta e problema cu mobilizarea. Dacă ne fixăm ca obiectiv să formăm o nouă divizie de tancuri, când va fi gata? Aș spune că în cel puțin 90 de zile și nu ar fi echipată cu arme moderne pentru că nu avem arme și echipamente moderne în depozite.

Să trimitem oameni înarmați cu armele de ieri la un război de secol XXI într-o luptă împotriva armelor NATO nu ar fi bine", a completat colonelul Mihail Hodarionok.

Mădălin Necșuțu
10/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii