Comentariul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price: „Rusia are o lungă istorie de influență malignă în Moldova”

Anticoruptie.md
16/02/2023
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a reacționat la declarațiile conducerii Republicii Moldova și a Ucrainei cu privire la un eventual plan al Rusiei de a destabiliza situația în Republica Moldova.

Iată comentariul oficialului american: 

„Suntem profund îngrijorați de rapoartele privind un complot al Rusiei cu scopul destabilizării guvernului ales democratic al Republicii Moldova. Rusia are o lungă istorie de influență malignă atât în Moldova, cât și în regiune și, ca atare, am lucrat îndeaproape cu Moldova cu scopul consolidării rezilienței sale politice și pentru a contracara eforturile pe termen lung ale Rusiei de a submina instituțiile democratice ale Republicii Moldova. Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.Recentele încălcări ale spațiului aerian al Republicii Moldova de către Rusia pentru a lansa atacuri cu rachete asupra Ucrainei reprezintă un risc inacceptabil și demonstrează o lipsă flagrantă de respect față de teritoriul suveran al Republicii Moldova.

Acestea fiind spuse, la moment nu vedem, în continuare, vreo amenințare militară directă la adresa Republicii Moldova. Am fost în contact strâns cu partenerii noștri din Moldova în această perioadă critică. Susținem cu fermitate președintele Republicii Moldova Maia Sandu și așteptăm cu nerăbdare să continuăm cooperarea cu noul prim-ministru și noul cabinet de miniștri odată cu formarea noului guvern. Rămânem ferm angajați să asistăm Moldova pe măsură ce înfăptuiește reformele politice, economice și anticorupție necesare pentru a edifica viitorul european la care aspiră.”

 

Anticoruptie.md
16/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii