Congres PAS: Igor Grosu va conduce Partidul Acțiune și Solidaritate. Componența echipei de la vârful conducerii formațiunii

Mădălin Necșuțu
16/05/2022

Speakerul Igor Grosu a fost reales în funcția de președinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), iar premierul Natalia Gavrilița - în calitate de prim-vicepreședinte al formațiunii în cadrul unui congres ce a avut loc duminică.

În urma votului de ieri, Artur Mija a fost ales secretar general PAS. De asemenea, Sergiu Litvinenco, Dan Perciun, Olesea Stamate, Andrei Spînu, Radu Marian și alții au fost aleși în funcțiile de vicepreșediți pe mai multe domenii de activitate.

Igor Grosu a devenit președinte interimar al formațiunii pe 10 decembrie 2020, după ce fosta lideră a partidului Maia Sandu a fost aleasă în calitate de președintă a Republicii Moldova.

Premierul României, Nicolae Ciucă, i-a transmis lui Grosu, dar și Nataliei Gavrilița, un mesaj de felicitare pentru mandatul în fruntea PAS.

„Felicitări Igor Grosu şi Nataliei Gavriliţa. Suntem pregătiţi să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democraţiei, stabilităţii şi prosperităţii”, a scris Nicolae Ciucă pe contul său de Twitter.

Grosu se numără printre membrii fondatori ai PAS, format în urmă cu șase ani, pe 15 mai 2016. El a candidat pe lista partidului la ultimele alegeri parlamentare din 11 iulie 2021 și a obținut un mandat de parlamentar, după care a devenit președinte al Parlamentului.

Grosu, alături de președintele Maia Sandu și premierul Natalia Gavrila, a fost unul dintre semnatarii cererii de aderare a Republicii Moldova la UE pe 3 martie curent.

Mădălin Necșuțu
16/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii