Coronavirus // 202 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Alți 36 de lucrători medicali testați pozitiv

Irina Odobescu
19/05/2020
esp.md

Marți au fost confirmate 202 cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 1.228 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 6.340. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 36 de lucrători medicali.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 77 de cazuri. La Soroca au fost confirmate 22 de cazuri, la Bălți – 17 cazuri, regiunea din stânga Nistrului – 15 cazuri, Strășeni – 13 cazuri, Cahul – șapte cazuri, Ștefan Vodă și Vulcănești - câte șase cazuri, Criuleni și Orhei – câte cinci cazuri, Ceadâr-Lunga și Sângerei – câte patru cazuri, Ialoveni și Ocnița – câte trei cazuri, Anenii Noi, Căușeni, Comrat și Nisporeni – câte două cazuri, Călărași, Cantemir, Edineț, Glodeni, Hâncești, Leova și Taraclia – câte un caz.

Ministra a mai precizat că în orașele Chișinău, Soroca și Ștefan Vodă există microfocare familiale de infecție cu Covid-19 și recomandă cetățenilor să respecte în continuare normele sanitar-igienice, distanța socială și regimul de carantină. 

Dintre cele 202 persoane confirmate pozitiv, în 36 de cazuri este vorba despre lucrători medicali – nouă medici, 21 de asistenți medicali și șase persoane din rândul personalului auxiliar.

Precizăm că până în acest moment, au decedat 221 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
19/05/2020

Comentarii