Coronavirus // 213 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Un nou focar într-un spital raional

Irina Odobescu
20/05/2020
WHO Moldova

Miercuri au fost confirmate 213 cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 1.502 probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 6.553. Totodată, autoritățile anunță că azi a fost înregistrat încă un focar de infecție într-un spital raional. 

Datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) arată că toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 77 de cazuri. În regiunea din stânga Nistrului au fost confirmate 24 de cazuri, la Strășeni – 16 cazuri, Ceadâr-Lunga - 11 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Căușeni și Ialoveni – câte opt cazuri, Sângerei – șase cazuri, Basarabeasca, Criuleni și Soroca – câte cinci cazuri, Comrat, Florești și Orhei – câte patru cazuri, Bălți, Călărași, Cimișlia, Edineț, Ștefan Vodă, Glodeni și Rezina – câte două cazuri, Anenii Noi, Drochia, Hâncești, Râșcani, Telenești, Ungeni și Vulcănești – câte un caz.

Autoritățile spun că 115 beneficiari ai Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități mintale (adulte) din Bădiceni, raionul Soroca au fost testați pozitiv, iar 38 sunt spitalizați. După ce pe data de 11 mai li s-au prelevat probe și lucrătorilor medicali, miercuri autoritățile au anunțat că 37 de persoane sunt testate pozitiv. Doar un angajat este internat, iar 36 se tratează la domiciliu.

Un nou  focar de infecție a fost constatat în Spitalul raional Strășeni. 12 persoane din rândul lucrătorilor medicali din Secția Chirurgie și terapie intensivă din această instituție au fost testați pozitiv.

Precizăm că până acum 228 de persoane  au decedat din cauza infecției cu Covid-19. 

Irina Odobescu
20/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii