Coronavirus // 54 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Încă 4 lucrători medicali infectați

Irina Odobescu
25/05/2020
esp.md

54 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate vineri după analiza a 478 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 7.147. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 4 lucrători medicali.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și protecției Sociale arată că toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 19 cazuri. În regiunea din stânga Nistrului au fost confirmate 8 cazuri, Sângerei - șase cazuri, Cahul – cinci cazuri, Bălți, Ceadâr-Lunga – câte patru cazuri, Ialoveni – trei cazuri, Strășeni – două cazuri, Căușeni, Comrat, Edineț - câte un caz.

Din cele 54 de cazuri noi, 4 sunt lucrători medicali – 3 asistenți medicali, un auxiliar.

Un record negru decese a fost înregistrat luni, 11 persoane au pierdut lupta cu infecția. Precizăm că până în acest moment, au decedat 261 persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Președintele Igor Dodon a anunțat luni că începând cu 1 iunie vor fi ridicate restricțiile impuse de pandemie, vor fi redeschise piețile, centrele comerciale, sălile de sport. Va rămâne în continuare suspendată activitatea instituțiilor de învățământ și vor fi interzise întrunirile cu un număr mai mare de 50 de participanți.

Irina Odobescu
25/05/2020

Comentarii