Coronavirus // Alte 15 cazuri confirmate. Numărul celor infectați ajunge la 109

Anticoruptie.md
23/03/2020

Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 109, pe parcursul zilei de luni fiind confirmate 15 cazuri noi. Printre acestea se numără și o femeie însărcinată. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că pe parcursul zilei au fost procesate 115 probe.

„Patru cazuri sunt de import. E vorba despre două persoane revenite din Franța, un caz din Ucraina, Poceaev, și altul din Cehia. 11 cazuri sunt de transmitere locală. Avem un caz de infectare a unei gravide de la Ștefan Vodă, un caz de transmitere locală în care persoana a intrat în contact cu o persoană revenită de la Poceaev”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit autorităților din sănătate, o pacientă a fost transferată luni la Spitalul Republican, iar zece persoane infectate cu Covid-19 sunt în stare gravă.

Ministra Sănătății a confirmat că printre persoanele infectate sunt medici, lucrători medicali și polițiști de frontieră, care s-au infectat în timpul exercitării obligațiunilor de serviciu.  

 

Anticoruptie.md
23/03/2020

Comentarii