Coronavirus // Igor Șarov: „Școala nu e sursa de bază a răspândirii infecției”. Câți elevi sunt infectați

Irina Odobescu
13/10/2020
economica.net

La șase săptămâni de la începutul anului de studii, peste 400 de elevi și studenți au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus. În același timp, 373 de profesori au fost diagnosticați cu COVID-19, iar alți 373 se află în autoizolare. Datele au fost prezentate marți în cadrul unui briefing de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Din cele 1.240 de instituții de învățământ general publice și private, 19 se află în carantină și activează de la distanță. În același timp, până în prezent, 284 de elevi au fost diagnosticați cu Covid-19, iar 7.184 se află în autoizolare. La decizia fondatorului 1.096 de instituții de educație timpurie din cele 1.398 și-au reluat activitatea, iar șase sunt în carantină. În grădinițe patru copii și 67 de educatori au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus. 

În instituțiile profesional tehnice 52 de discipoli au fost testați pozitiv, iar 35 de află în autoizolare. Două din cele 91 de instituții activează de la distanță. 

Numărul de infectări în rândul dascălilor și studenților din învățământul superior este în creștere, spune Igor Șarov. 96 de studenți și 51 de profesori au fost testați pozitiv. De la începutul anului de studii, iar 248 de studenți și 38 de cadre didactice s-au aflat în autoizolare. 

Ministrul a reiterat necesitatea respectării regulilor antiepidemice și a subliniat că instituțiile de învățământ nu sunt o sursă de bază de infectare. 

Irina Odobescu
13/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii