Coronavirus // În UTA Găgăuz Yeri va mai fi deschisă o secție pentru tratarea copiilor

Irina Odobescu
12/08/2020
msmps.gov.md

În Unitatea Teritorială Administrativă (UTA) Găgăuz Yeri va fi deschisă o secție suplimentară pentru tratarea copiilor diagnosticați cu COVID-19, care până în prezent erau internați în instituțiile medicale din municipiul Chișinău. Secția va avea circa 20 de paturi. De asemenea, urmează să fie deschisă o nouă secție de terapie intensivă, cu șase paturi, pentru pacienții în stare gravă și extrem de gravă din UTA Găgăuz Yeri și Taraclia. 

Profesorul Victor Cojocaru de la Spitalul Republican Timofei Moşneaga a realizat o instruire privind tratamentul cazurilor severe de COVID-19 pentru medicii și asistentele medicale care activează în cadrul secțiilor de Reanimare, Terapie intensivă și Boli infecțioase din Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești.

În cadrul instruirii au fost analizate cazurile clinice reale din cadrul serviciului de Reanimare și Terapie intensivă. Au fost puse în discuție și interpretarea datelor de laborator, dar și semnele clinice în funcție de vârstă, comorbidități și starea pacientului.

 În UTA Găgăuz Yeri au fost confirmate până în prezent 1.731 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Actualmente, 77 de persoane infectate sunt internate în instituțiile medicale. 

Irina Odobescu
12/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii