Coronavirus // Mai multe paturi pentru tratarea copiilor la Institutul Mamei și Copilului

Irina Odobescu
03/09/2020
Foto: MSMPS via Facebook

La Spitalul Raional Basarabeasca și la Institutul Mamei și Copilului va fi suplinit numărul de paturi pentru pacienții infectați de COVID-19. La Basarabeasca au fost reprofilate alte zece paturi pentru pacienții suspecți și confirmați, iar la Institutul Mamei și Copilului au fost amenajate 25 de paturi pentru tratarea copiilor infectați, inclusiv cinci paturi pentru copiii născuți prematur și nou-născuți.

„Urmează să fie consolidate și alte instituții spitalicești, deoarece numărul persoanelor infectate este în creștere. La fel, instituțiile spitalicești și medicii de familie sunt în permanentă comunicare cu grupurile de suport din cadrul ministerului și USMF Nicolae Testemițanu privind aplicarea noilor prevederi ale Protocolului provizoriu COVID-19”, a spus Viorica Dumbrăveanu în cadrul ședinței Punctului Focal de joi. 

Precizăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 37.740 de cazuri. În total, 26.575 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar numărul deceselor provocate de infecție a ajuns la 1.024.

Irina Odobescu
03/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii