Coronavirus // Noi restricții: Este interzisă aflarea în spațiul public în grupuri mai mari de trei persoane

Marcela Meglei
26/03/2020

Începând cu ziua de vineri autoritățile interzic aflarea în spațiul public în grupuri mai mari de trei persoane. În același timp, toți cetățenii sunt obligați să dețină acte de identitate valabile pe care să le prezinte la solicitarea polițiștilor. Anunțul a fost făcut public de premierul Ion Chicu după ședința de joi seara a Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Începând cu 27 martie se interzice aflarea în grupuri mai mari de trei persoane cu excepția grupurilor constituite din membrii familiei de gradul I și II în linie dreaptă sau colaterală, atât ziua, cât și noaptea”, a punctat prim-ministrul Ion Chicu.

Totodată, bugetarii vor avea nouă zile de odihnă consecutive, începând de sămbătă. Săptămâna viitoare, toate unitățile de angajați din sistemul bugetar, în afară de angajații din spitale și din domeniul apărării și securității naționale vor avea liber.

„Trebuie să rămâneți acasă, chiar dacă veți avea ispita să circulați prin republică. Vă rugăm să rămâneți unde sunteți, nu vă duceți în sate, nu migrați”, a cerut premierul Ion Chicu.

Potrivit autorităților, zilele libere urmează a fi recuperate ulterior. Totodată, premierul Chicu a dat asigurări că bugetarii urmează să își ridice salariul integral, indiferent dacă au lucrat de acasă, de la birou, sau nu au putut fi încadrați în această perioadă.

Marcela Meglei
26/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii