Coronavirus // Oficiul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, potențial focar de infecție

Julieta Savițchi
03/06/2020

Un magistrat de la oficiul Ciocana al Judecătoriei Chișinău a fost testat pozitiv cu Covid-19. Din acest motiv, instanța va avea un program redus pe parcursul unei săptămâni.

Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Ghenadie Pavliuc, șeful oficiului Ciocana, a declarat că instanța va examina dosarele care nu pot fi amânate, cum ar fi demersurile de aplicare a mandatelor de arestare sau autorizarea măsurilor speciale de investigație.

„Grefiera și asistentul magistratului contaminat au fost testați, iar rezultatul a fost negativ. Vedem dacă timp de o săptămână nu mai apare niciun caz și revenim la regim normal”, a precizat Pavliuc.

Amintim că la începutul săptămânii curente a început să funcționeze în regim redus și Judecătoria Strășeni, unde au fost depistați pozitiv la coronavirusul de tip nou șase magistrați și mai mulți reprezentanți ai personalului auxiliar.

Și Procuratura Anticorupție a anunțat că până la finele acestei săptămâni, oficiul central al instituției va activa într-un regim special, de la distanță, după ce șase procurori din cadrul acestei subdiviziuni au fost diagnosticați cu Covid-19. În dimineața zilei de marți a fost făcută publică informația că alți doi procurori din cadrul Procuraturii Generale au fost testați pozitiv cu noul tip de coronavirus.

Julieta Savițchi
03/06/2020

Comentarii