Coronavirus // Olanda a donat Republicii Moldova echipamente de protecție și dezinfectant în sumă de circa 2,5 milioane de euro

Crina Dumitriu
20/01/2022
Ministerul Sănătății

Republica Moldova a recepționat un lot de echipamente de protecție și dezinfectant împotriva Covid-19 donat de Guvernul Olandei în valoare de peste 2,5 milioane de euro, cu suportul Fundației de caritate „Max face posibilul”. Lotul include peste 62 de mii perechi de ochelari, 62 de mii de litri de dezinfectant, peste 571 de mii de costume de protecție, 586 de mii de perechi de mănuși, 585 de mii de măști simple și tot atâtea măști respiratoare.

Echipamentele vor fi distribuite în toate spitalele republicane, municipale, raionale și centrele de sănătate, centrele de sănătate publică, precum și în centrele de plasament din țară.

La ceremonia oficială de recepționare, care a avut loc în municipiul Bălți, a participat și ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

„Această donație este foarte importantă, în special pentru spitalele raionale. Cu această ocazie, ne exprimăm recunoștința față de poporul olandez. Ei sunt cei care au colectat aceste bunuri pentru noi. La fel, mulțumim și acestei fundații, datorită căreia acest lucru a devenit posibil. Reiterez că aceste materiale de protecție reprezintă un suport major pentru personalul medical, astfel încât să putem face față unui nou val al Covid-19”, a menționat ministrul Sănătății.

Cheltuielile de colectare, transportare și depozitare au fost acoperite de Fundația de caritate „Max face posibilul” din Olanda. Astfel, cu un mesaj de salut a venit și președintele acestei organizații, Jan Slagter, care a vizitat țara noastră în acest scop.

„Sunt incredibil de fericit cu această donație din partea Ministerului Sănătății, Bunăstării și Sportului din Olanda. Prin aceasta, putem oferi ochelari de protecție, mănuși, halate, măști și dezinfectant pentru sute de angajați din domeniul sănătății al Republicii Moldova. Ca și în Țările de Jos, rata de infecție este foarte mare în Moldova. Astfel, ne vom asigura că resursele oferite pentru stoparea pandemiei sunt distribuite corespunzător”, a spus și președintele Fundației de caritate „Max face posibilul”, Jan Slagter.

Din anul 2008, Fundația de caritate „Max face posibilul” a oferit donații instituțiilor medicale din Rebublica Moldova în valoare de circa 14 milioane de euro. De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrate 390.742 cazuri de Covid-19.

Până în prezent, circa un milion de persoane au încheiat schema completă de vaccinare.

Crina Dumitriu
20/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii