Coronavirus // Raport săptămânal: Numărul copiilor infectați este în creștere

Irina Odobescu
03/07/2020
WHO Moldova

Numărul copiilor infectați cu noul tip de coronavirus este în creștere. Datele prezentate de autorități în cadrul raportului săptămânal arată că de la începutul pandemiei în Republica Moldova până în prezent 945 de copii au fost testați pozitiv. Totodată, 150 de gravide au fost diagnosticate cu COVID-19.

Vârsta medie de infectare cu coronavirusul de tip nou este de 47 de ani, mai spun autoritățile, iar rata de contagiozitate este mai mare în rândul femeilor. Și în această săptămână, peste 60 % din cei infectați sunt din mediul urban. 

Directorul ANSP, Nicolae Furtună, a declarat că în Republica Moldova nu există cazuri de reinfectare cu coronavirusul de tip nou. „Ca să fie dovedită reinfectarea, trebuie să fie stabilit genotipul virusului circular”, a subliniat Furtună.

Vârsta medie a persoanelor care au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de infecție este de 66 de ani, iar 81 la sută din cei răpuși de boală au fost supuși ventilării mecanice. Comorbiditățile cele mai frecvente sunt maladiile cardiovasculare – 85,7 % și diabetul zaharat, iar pe a treia poziție se află maladiile neurologice. Până la ora actuală 560 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Irina Odobescu
03/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii