Coronavirus // Trei localități, plasate în carantină din cauza numărului mare de infectați

Marcela Meglei
31/03/2020

Marți autoritățile au instituit regim de carantină în trei noi localități. Este vorba despre orașele Soroca și Ștefan Vodă și de satul Carahasani din raionul Ștefan Vodă. Decizia autorităților este determinată de numărul mare al cazurilor de infectare din localitățile respective.

„Statistica îngrijorătoare din or. Ștefan-Vodă (11 cazuri), satul Carahasani, r-nul. Ștefan-Vodă (9 cazuri) și or. Soroca (22 cazuri) a determinat membrii Comisiei să ia decizia de instituire a regimului de carantină în aceste regiuni. Aici va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari care vor supraveghea circulația persoanelor”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Până acum, se aflau în regim de carantină satele Sofia și Bălceana din raionul Hâncești. 

Până în prezent, numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 în Republica Moldova a ajuns la 353. Patru persoane au decedat din cauza noului tip de coronavirus.

Marcela Meglei
31/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii