Coronavirus // Un nou record după numărul de infectări în decurs de o zi: 252 de cazuri confirmate

Irina Odobescu
13/05/2020
undp Moldova

Miercuri au fost confirmate în laborator 252 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 1.086 de probe. Este cifra-record înregistrată de la începutul pandemiei în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 5.406. Totodată, autoritățile anunță că într-un centru de plasament au fost testate pozitiv 56 de persoane. 

Un caz confirmat este de import, din Federația Rusă, iar celelalte, cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 63 de cazuri noi. În Soroca au fost confirmate 60 de cazuri, în regiunea din stânga Nistrului – 39 de cazuri, la Cahul – 14 cazuri, Bălți – 13 cazuri, Ceadâr-Lunga - 10 cazuri, Basarabeasca – opt cazuri, Căușeni - șapte cazuri, Taraclia – cinci cazuri, Ștefan Vodă – patru cazuri, Fălești, și Ungheni – câte trei cazuri, Anenii Noi, Călărași, Comrat, Criuleni, Drochia, Edineț, Florești și Ialoveni – câte două cazuri, Cimișlia, Hâncești, Nisporeni, Ocnița, Sângerei și Vulcănești – câte un caz.

Premierul Ion Chicu precizează că din cele 252 de cazuri noi, 56 sunt localizate la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități mintale (adulte) din Bădiceni, raionul Soroca, unde a fost efectuată testarea tuturor lucrătorilor medicali și beneficiarilor. Datele prezentate de prim-ministru diferă de cele prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), care menționează într-un comunicat, că 54 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. „Cu privire la siuația epidemiologică din cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din Bădiceni, din cei 99 beneficiari testați, 49 au fost confirmați pozitiv la infecția COVID- 19, dintre care 17 beneficiari ai Centrului sunt spitalizați la Spitalul de psihiatrie din Bălți, iar 32 urmează tratament în cadrul Centrului”, se arată în comunicatul MSMPS.

Totodată, din cei 8 angajați testați, 5 au fost confirmați pozitiv, dintre care 1 persoană urmează tratament în instituție medicală și 4 persoane sunt supuși tratamentului la domiciliu.

Până în acest moment, au decedat 185 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
13/05/2020

Comentarii