25 de tineri au depus jurământul la Centrul Național Anticorupție (CNA), devenind membri ai echipei de voluntariat. Noii membri s-au alăturat celor 74 de voluntari deja angajați în activități de informare și prevenire a corupției. Activitatea a avut loc cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Voluntarii CNA, selectați prin concurs, desfășoară diverse activități de informare sub mentoratul ofițerilor anticorupție ai Direcției Educație Anticorupție a CNA.
„Prin jurământul depus, ați adus un angajament puternic de a preveni flagelul corupției, promovând mesajele de integritate în activitățile de instruire, concepute ca fiind instrumente de promovare a integrității în toate sferele sociale, în special în mediul educațional și în comunitățile de tineri”, s-a adresat tinerilor voluntari directorul CNA, Iulian Rusu.
„Când tineretul se implică activ în inițiativele anticorupție, dau viață idealurilor democrației. Sunt încredințată că voluntarii anticorupție ai CNA vor fi în fruntea acestui demers. Eforturile lor insuflă energie și influență în toate procesele țării, pledând pentru o mai mare responsabilitate și transparență. Aceștia devin gardienii integrității, inspirându-i pe alții să ia atitudine împotriva practicilor corupte", a declarat Janine Baudach, managera proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, GIZ Moldova. Ea a menționat că Guvernul German și Uniunea Europeană, în parteneriat cu instituțiile anticorupție și societatea civilă din Moldova, contribuie activ pentru a crește nivelul de conștientizare al cetățenilor și al societății civile privind efectele nocive ale corupției și la strategiile eficiente de combatere a acesteia.
Centrul Național Anticorupție dispune de acreditare ca instituție gazdă a activităților de voluntariat din anul 2016.
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii