Criza energetică // Uniunea Europeană, gata să ajute Republica Moldova în depăşirea crizei

Anticorupţie.md
26/10/2021

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dă asigurări că Uniunea Euripeană va susţine Republica Moldova în depăşirea crizei energetice cu care se confruntă. Asigurările au fost date în cadrul unei convorbiri telefonice pe care Ursula von der Leyen a avut-o marţi cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Desprea convorbirea avută cu Maia Sandu, Ursula von der Leyen a scris pe Tvotter. „O convorbire telefonică bună cu Maia Sandu. Suntem în contact regulat pentru a ajuta Moldova să facă față problemei aprovizionării cu gaze. UE este alături de Moldova. Experții noștri sunt la fața locului pentru a ajuta cu situația”, a comunicat von der Leyen pe Twitter.

Amintim că Republica Moldova se află în căutarea surselor de alternativă pentru aprovizionarea cu gaze naturale, după ce concernul rus Gazprom a propus preţuri de piaţă la gazele naturale cu condiţia achitării imediate a datoriilor.

Anticorupţie.md
26/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii