Criza gazelor naturale: Consumatorii vor achita peste 10.000 de lei pentru o mie de metri cubi

Olga Stăvilă
09/11/2021

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, marţi, noul tarif la gazele naturale. Consumatorii vor achita 10.260 de lei pentru o mie de metri cubi de gaze, tariful anterior fiind de 4298 de lei. Anunțul a fost făcut de directorul ANRE, Ștefan Creangă, în cadrul unei conferințe de presă.

„Tarifele sunt provizorii și vor intra în vigoare începând cu 1 noiembrie, iar până în data de 30 noiembrie ANRE este obligată să verifice și să revizuiască tarifele. Verificările vor viza devierile tarifare formate în primele 10 luni ale anului 2021, iar conform cifrelor de care dispune ANRE ele constituie 1 miliard 392 de milioane de lei”, a explicat Ştefan Creangă.

Funcţionarul a precizat că prețul prezentat de Moldovagaz este unul vizionar, reprezintă punctul lor de vedere, iar ANRE nu a făcut deocamdată nici un calcul, ci doar a constatat că dosarul corespunde cerințelor, iar tariful este unul estimativ.

,,Tariful care va fi aprobat de ANRE până la 30 noiembrie, urmează să fie un tarif corect. Sunt ferm convins că prețul nu poate crește, decât cel prezentat la momentul actual de Moldovagaz. Acest tarif este unul înalt, dar el trebuie să ducă la echilibrarea sistemului și capacitatea consumatorului să-l achite”, a declarat Ştefan Creangă.

Reiterăm că Guvernul este în proces de elaborare a mecanismelor de compensare a populației pentru perioada rece a anului.


 

Olga Stăvilă
09/11/2021Become a Patron!

Comentarii