Cu mandat de arestare pentru exodul copiilor ucraineni, Vladimir Putin a vizitat un oraş din Ucraina, distrus de bombardamente

Anticoruptie.md
19/03/2023
Captură

La câteva zile după ce Tribunalul de la Haga a eliberat mandat de arestare pe numele său, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol, oraş ucrainean devastat de bombardamente, aflat sub ocupaţie rusească. Informaţia a fost confirmată duminică de serviciul de presă al Kremlinului.

Presa propagandistică a Kremlinului a relatat că preşedintele rus ar fi fost primit cu multă căldură de către locuitorii din Mariupol şi a prezentat câteva secvenţe video care nu se încadrează în tiparele de securitate ale liderului rus. Astfel, Vladimir Putin ar fi condus un automobil pe străzile oraşului distrus de război, fără să fie însoţit ca de obicei de un cortegiu de gărzi de corp, şi ar fi fluturat cu mâna din salonul automobilului celorlalţi participanţi la trafic.

Mai mult, Vladimir Putin s-ar fi întâlnit cu câţiva locuitor din Mariupol, care au fost încântaţi că l-au întâlnit şi i-au dat mâna preşedintelui rus şi i-au mulţumit pentru eliberare.

Aceasta este prima deplasare a liderului rus în acest oraş-port din Ucraina ce fusese sub asediu luni de zile şi fusese ocupat de armata rusă în luna mai 2022.

Vladimir Putin a mai întreprins sâmbătă o vizită-surpriză în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, pentru a marca nouă ani de la anexare. Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul şi a făcut un tur al oraşului.

 

Anticoruptie.md
19/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii