„Cu maximă operativitate”. Ministerul Apărării și-a anunțat disponibilitatea pentru colaborare în cazul omorului din Parcul „Valea Trandafirilor”

Ilie Gulca
05/01/2022
Foto: moldnova.eu

Ministerul Apărării a confirmat că, marți seară, doi soldaţi din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” au fost reținuți, fiind suspectați de omorul săvârșit pe 2 ianuarie în Parcul „Valea Trandafirilor”. Cei doi sunt suspectați de omorârea unui tânăr găsit fără suflare pe malul unui lac.

Serviciul de presă al Ministerului Apărării a menționat într-un comunicat de presă că soldații au fost încorporați în serviciul militar în termen în  aprilie 2021, iar pe 2 ianuarie curent, cei doi tineri se aflau în concediu, în afara unității militare.

Ministerul Apărării și-a anunțat disponibilitatea să colaboreze „cu toată deschiderea și cu maximă operativitate cu organele de anchetă competente, în stabilirea circumstanțelor pe cazul dat”.

Corpul neînsuflețit al unui tânăr de 21 de ani a fost găsit de autorități pe 3 ianuarie, în apropierea unui lac din Parcul „Valea Trandafirilor”. Potrivit Poliției, pe cadavrul bărbatului au fost depistate semne de violență și tot autoritățile au anunțat că principalii suspecți, doi tineri de 20 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore.

„Pe 3.01.2022, dimineața la ora 8:25, în Parcul „Valea Trandafirilor”, a fost depistată o persoană decedată de sex masculin, la circa 25 de metri de lac. A fost identificată. Este vorba de un tânăr de 21 de ani, locuitor al Capitalei. La examinarea de către medicul legist, pe suprafața corpului au fost depistate multiple leziuni, în special în regiunea capului”, au comunicat reprezentanții Poliției Capitalei.

Autoritățile au inițiat o cauză penală pentru omor.

Ilie Gulca
05/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii