Cum vor fi selectați patrioții// Proiectul de apărare informațională și combatere a propagandei, lansat de Maia Sandu, la etapa consultărilor

Anticoruptie.md
31/05/2023
Sursa: Președinția RM

Instituția prezidențială a publicat proiectul de lege privind crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei „Patriot”. Documentul va fi supus consultărilor publice, iar cei 24 de angajații vor fi selectați în baza unui concurs public. Totuși, primul director al instituției va fi numit în funcție de președinta Maia Sandu și, ulterior, aprobat de Parlament. Măsura ar fi necesară pentru definitivarea procesului de instituționalizare a activității Centrului, care ar dura 12 luni.

Activitatea Centrului va fi coordonată de Președintele Republicii Moldova, care va iniția procesul de elaborare a programului de comunicare strategică la nivel național, aprobarea proiectului programului de comunicare strategică la nivel național și monitorizarea implementării la nivel național.

Centrul va fi condus de un director, numit în funcție de Parlament, la propunerea Președintelui Republicii Moldova, pe un termen de 5 ani, cu posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Selectarea directorului Centrului se va face în baza unui concurs public, anunţat și organizat de Președintele Republicii Moldova, în conformitate cu regulamentul aprobat prin decret.

În exercitarea atribuţiilor sale, directorul va fi asistat de un adjunct, numit în funcţie de Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea directorului Centrului.

Colegiul Centrului va fi compus din 11 membri, în a cărui componenţă intră directorul, directorul adjunct, persoane cu funcţii de conducere din cadrul Centrului, un reprezentant desemnat de Președintele Republicii Moldova, un reprezentant desemnat de Parlament, un reprezentant desemnat de Guvern și 3 reprezentanți ai societății civile, selectați de către Centru. Componenţa Colegiului se aprobă prin decret al Preşedintelui Republicii Moldova, la propunerea directorului Centrului.

Anticoruptie.md
31/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii