Cumpărăm și…stocăm. Criza energetică, discutată de Maia Sandu la București

Anticoruptie.md
30/07/2022
Sursa: Președinția RM

În cadrul vizitei la București, președinta Republicii Moldova Maia Sandu a vizitat Palatul Victoria, unde a avut o discuție cu Prim-ministrul român Nicolae Ciucă. Subiectul de bază a vizat asigurarea securității energetice a țării.

„Am discutat diverse scenarii pentru achiziționarea și stocarea de gaze naturale și alte resurse energetice, în situația foarte dificilă în care se află, în prezent, Republica Moldova”, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, discuțiile au vizat și proiectele în desfășurare după ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, care a avut loc în luna februarie.

„I-am mulțumit, în context, premierului român și echipei sale pentru sprijinirea demersului nostru european. Suntem recunoscători pentru eforturile ministrului român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru co-fondarea Platformei pentru susținerea Moldovei, alături de colegii săi din Franța și Germania, și pentru ajutorul din partea României, anunțat în cadrul Platformei”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Cea de-a doua reuniune a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, inițiată de Germania, Franța și România, a avut loc, în data de 15 iulie, la București. Prezent la eveniment, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a anunțat că țara sa va oferi R.Moldova un grant în valoare de 77 mln de euro pentru dezvoltarea și cooperarea cu R.Moldova. De partea sa, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a menționat că este momentul oportun ca partenerii și donatorii externi să acționeze acum în sprijinul Republicii Moldova, fără a mai pierde vreo clipă. Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru ajutor, menționând că Moldova are nevoie de susținerea partenerilor pentru consolidarea independenței energetice a țării, în special în ajunul sezonului rece.  

Anticoruptie.md
30/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii