Declarat patrimoniu UNESCO, bombardat de ruși. Orașul Odesa, supus atacurilor cu rachete

Anticoruptie.md
26/01/2023
Sursa: unian.ua

Un nou atac masiv cu rachete a fost lansat joi de către armata rusă de ocupație asupra orașelor ucrainene. Sistemele de apărare au identificat și  distrus peste seci de rachete de croazieră, dintre care 20 în apropierea Kievului. Două rachete au atins ținta în orașul Odesa și a afectat infrastructura sa energetică, la mai puțin de 24 de ore după ce centrul istoric al urbei a fost inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Conform autorităților ucrainene, cel puțin 55 de lansări de rachete aeriene și maritime au fost înregistrate.

„Este vorba despre rachete Kh-101, Kh-555, Kh-47 "Dagger", "Calibru", rachetele Kh-59, care au lansate de pe avioane Tu-95, Su-35, MIG-31K, dar și de pe navele poziționate în Marea Neagră”, a informat comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zaluzhny.

Forțele și mijloacele de apărare aeriană ale Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus 47 de rachete de croazieră, dintre care 20 în apropierea capitalei. Este anunțat un deces, mai multe persoane fiind rănite.

În urma atacurilor au fost deteriorate și două obiecte ale infrastructurii energetice critice din regiunea Odesa. Informația a fost făcută publică de către șeful administrației militare, Iuri Kruk.

"Dragi locuitori ai districtului Odesa, inamicul efectuează din nou atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Există deja informații despre deteriorarea a 2 obiecte ale infrastructurii energetice critice din regiunea Odesa. Nu există victime", a relatat Kruk.

Oficialul i-a îndemnat pe cetățeni să stea în adăposturi, să nu distribuie detalii despre atacuri pe rețelele de socializare și să aștepte informații din prima sursă.

Anticoruptie.md
26/01/2023Follow us on Telegram

Comentarii