Declarații grave ale Președintelui Igor Dodon: „Unul dintre scenarii este destabilizarea prin vărsări de sânge. Iau în calcul și lichidare mea. Eu nu voi ceda”

Anticoruptie.md
10/06/2019

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a făcut luni declarații extrem de grave. El spune, cu referire la fosta guvernare condusă de Vlad Plahotniuc, că s-ar pregăti vărsări de sânge și chiar lichidarea sa.

„Ei au trei scenarii, între care destabilizarea situației prin vărsări de sânge. Procuratura pregătește arestări, dosare, Șor depune acum plângeri la procuratură împotriva mea. Se vrea ca eu să plec din țară”, a declarat Dodon jurnaliștilor în după-amiaza zilei de luni. 

„Problema numărul unu pentru Partidul Democrat acum este președintele legitim. Aceasta pentru că președintele semnează toate decretele, promulgă legile. Și dacă scapă de Dodon, atunci nu are cine semna decretele. Și următorul este Filip, care va bloca totul. Ei au trei scenarii cum să scape de mine. Încercări de arest, ceea ce pregătește procuratura acum. Conform legii, ei nu au dreptul să scoată imunitatea președintelui decât cu două treimi din votul deputaților. Varianta numărul doi este șantajul. Speranța lor este că o să îmi iau familia și o să plec din țară. Și a treia variantă este lichidarea mea fizică. Iau în calcul această variantă. Eu știu cu cine am de a face”, a declarat Igor Dodon.     

El a adresat un mesaj liderului PD, Vlad Plahotniuc, în care i-a cerut să nu îi atingă familia: „Nu atingeți familia, dle Plahotniuc. Eu nu iert lacrimile de ieri ale soției mele”. El a precizat că familia sa este în Republica Moldova. 

Anticoruptie.md
10/06/2019

Comentarii