„Declarații nefondate”. MAEIE l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Chișinău

Ilie Gulca
22/04/2022
Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a convocat vineri seară ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, căruia i-a fost exprimată „îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus” despre dobândirea unui culoar spre Transnistria.

MAEIE califică aceste declarații drept „nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional”.

Totodată, în cadrul întrevederii, MAEIE a reiterat faptul că „Republica Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă”.

Comandantul adjunct al Districtului militar central al Rusiei, generalul Rustam Minnekaiev a declarat vineri că Rusia vizează, în faza a doua a operaţiuni sale militare în Ucraina, să preia controlul deplin în Donbas şi în sudul Ucrainei pentru a dispune de un coridor terestru spre Crimeea și un culoar spre Transnistria.

„Controlul sudului Ucrainei înseamnă totodată un culoar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populației rusofone”, a spus el.

Ilie Gulca
22/04/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii