Decretul președintei Maia Sandu privind înaintarea lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru, declarat constituțional. Ce urmează

Mariana Colun
22/03/2021

Decretul președintei Maia Sandu de înaintare a lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru a fost declarat constituțional. Decizia a fost luată luni de membrii Curții Constituționale. Conform deciziei CC, Igor Grosu urmează să vină în Parlament pentru a cere votul deputaților. În cazul în care acesta nu va acumula un număr suficient de voturi, vor fi declanșate alegeri parlamentare anticipate.

Amintim că Igor Grosu a fost înaintat la funcția de premier la 16 martie, după ce Mariana Durleșteanu, nominalizată de alianța PSRM - Pentru Moldova la funcția de premier, a decis să își retragă candidatura. Ea și-a motivat decizia prin faptul că „nu își poate permite ca numele și reputația să îi fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice”. 

Igor Grosu este deputat în Parlament. După alegerea Maiei Sandu în fruntea statului, el a fost numit președinte interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate. În mai–decembrie 2003, a exercitat funcția de coordonator de proiect la Ministerul Economiei, Unitatea de implementare a grantului Băncii Mondiale, Strategia de Creştere Economică şi Reducere a Sărăciei.

În decembrie 2003– iunie 2004, a fost manager de proiect la Ministerul Economiei, Unitatea de implementare a grantului Băncii Mondiale, Strategia de creștere economică și reducere a sărăciei.

În 2004–2008, a ocupat postul de șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare din cadrul Ministerului Economiei. În august–septembrie 2008, a fost șef al Secretariatului Consiliului pentru Participare, Departamentul pentru Analiza Politică al Cancelariei de Stat, PNUD.

În 2009–2012, a fost expert principal în cadrul Cancelariei de Stat. În perioada 2005–2012, a deținut funcția de membru al Consiliului de Administrație Amnesty International Moldova. Între 2012 și 2015, a fost viceministru al Educației.

Mariana Colun
22/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii