Detonare controlată la Briceni. Câte kilograme de explozibil conține focosul depistat

Anticoruptie.md
15/01/2023
Sursa: politia.md

Duminică, 15 ianuarie, va avea loc o detonare controlată a resturilor de rachetă în care a fost depistat explozibil, urmare a cercetărilor extinse la fața locului, efectuate sâmbîtî seara de poliția de frontieră și poliția națională, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni). Astfel, pentru înlăturarea pericolului, echipe mixte de geniști ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării vor interveni pentru detonarea controlată a explozibilului depistat în alte resturi de rachetă, descoperite ulterior în urma extinderii investigațiilor efectuate la fața locului, în zona localității Larga. Din datele preliminare, focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil.

Grupul Operativ de Documentare IGPF și IGP a depistat în timpul cercetării la fața locului, focosul cu explozibil al rachetei prăbușite pe teritoriul național. Urmare a depistării explozibilului, a fost solicitată și echipa de geniști din cadrul Batalionului Independent Codru al Armatei Naționale pentru examinare extinsă și stabilire a modului comun de intervenție pentru înlăturarea pericolului. Decizia comună a echipelor de geniști ai MAI și MA a fost pentru înlăturarea pericolului printr-o explozie controlată a focosului rachetei.

Din cauza riscurilor generate de existența explozibilului, aria de protecție a fost mărită. Echipe ale poliției naționale și ale poliției de frontieră au întreprins măsuri speciale de asigurare a perimetrului de securitate, pentru a nu exista pericole asupra populației.

În cursul acestei dimineți, patrule de poliție au informat locuitorii localităților Pavlovca și Larga să păstreze distanța și să nu se apropie de zona de securitate impusă de autorități pentru protecție. De asemenea, a fost blocat accesul către zona în care va avea loc detonarea. Totodată au fost informate și autoritățile ucrainene în legătură cu acțiunea de detonare controlată a explozibilului depistat în apropierea localității Larga.

Anticoruptie.md
15/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii