Directoarea Serviciului în limba română al Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, decorată cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova

Cornelia Cozonac
11/01/2022
Presedintie

Directoarea Serviciului în limba română al Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, Oana Serafim, a fost decorată, luni, cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova. Distincția i-a fost înmânată de Președinta  Republicii Moldova, Maia Sandu „în semn de înaltă apreciere pentru munca depusă, pentru asigurarea unei informări corecte și echidistante a publicului, precum și pentru susținerea și promovarea constantă, de-a lungul anilor, a valorilor democratice în țara noastră”. 

Șefa statului i-a mulțumit Oanei Serafim, care în curând își încheie mandatul în această funcție, pentru consecvența de care a dat dovadă în apărarea drepturilor omului, în consolidarea libertății de expresie și a presei independente din țara noastră.

„Echipa de la Chișinău, pe care ați condus-o aproape 20 de ani, s-a afirmat prin profesionalism și corectitudine, fiind mereu în mijlocul evenimentelor, alături de oameni. Avem nevoie în continuare de un asemenea jurnalism - serios, analitic, responsabil -, acesta fiind instrumentul care ne ajută să apărăm democrația”, a spus Maia Sandu.

La ceremonie au mai participat jurnaliștii Vasile Botnaru și Valentina Ursu din Biroul de la Chișinău, și Daisy Sindelar, vicepreședintă la Radio Europa Liberă.

Cornelia Cozonac
11/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii