Directorul executv al APE, Victor Chirilă, va fi noul ambasador al Republicii Moldova în România

Mădălin Necșuțu
20/10/2021

Victor Chirilă va fi noul noul ambasador al Republicii Moldova în România, potrivit unor surse diplomatice din MAEIE, consultate de G4media.ro.

Potrivit CV-ului său, Victor Chirila are o experiență diplomatică de peste 25 de ani și este în prezent directorul executiv al Asociației de Politică Externă din Moldova (APE). El a mai lucrat pentru pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, o agenție a ONU. De asemenea, a mai fost consultant al Băncii Mondiale la Chișinău în 2015 și expert internațional pe lângă Biroul de Reintegrare din cadrul Guvernul Republicii Moldova pe problema transnistreană.

Între 1990-1994, Victor Chirilă a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a terminat un master în Relații Internațioanle la SNSPA. Ulterior, în 1999 a urmat cursuri la Institutul Diplomatic din Viena, iar mai apoi a finalizat un master în politici publice europene și comparative la Universitatea din Edinburgh, între 2006-2007.

Mădălin Necșuțu
20/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii