DOC// Contestații pe bandă rulantă la CSM. Nouă judecători, în așteptarea „legalizării” lipsei de vină

Viorica Mija
05/09/2023
Colaj CIJM

Nouă contestații  la hotărârile pronunțate de Plenul Colegiului Disciplinar în privința mai multor magistrați vor fi examinate de membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Acestea se regăsesc în agenda de bază a ședinței din 5 septembrie.

Printre magistrații care au devenit subiecții contestațiilor se regăsesc Serghei Papuha de la Judecătoria Chișinău, Lucia Grădinari de la Judecătoria Drochia, sediul central, Ion Dănăilă, Galina Vavrin și Tudor Berdilă de la Curtea de Apel Cahul, Ion Cotea de la Judecătoria Cahul, sediul central, Tamara Mereuță de la Judecătoria Hîncești, Andrei Guțu de la Judecătoria Bălți și Marina Anton de la Curtea de Apel Chișinău.

Majoritatea deciziilor favorabile luate de Colegiul Disciplinar în privința magistraților vizează perioada 2021-2022.

Viorica Mija
05/09/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii