DOC // Medicamentul autorizat în SUA și UE pentru tratarea COVID-19 va ajunge în farmaciile din Moldova înaintea vaccinului rusesc

Irina Odobescu
08/09/2020
The Financial Expres

Directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a semnat, marți, autorizația pentru importul preparatului Remdesivir, primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19, în Republica Moldova. Preparatul va fi disponibil în 2.000 de flacoane și va ajunge în Moldova până la sfârșitul lunii septembrie. 

„Vom face tot posibilul ca cetățenii noștri să aibă acces la cele mai eficiente medicamente folosite în tratamentul împotriva COVID-19, inclusiv pe platforme internaționale de cercetare clinică. În acest sens, conlucrăm activ cu producătorii și distribuitorii de medicamente, companii de cercetare clinică și dezvoltare medicală cu renume internațional. Astfel, ne îndreptăm spre realizarea scopului propus de asigurare a securității farmaceutice a țării pe timp de pandemie”, a menționat Eremei Priseajniuc, directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Lotul de medicament Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu „Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2 în Republica Moldova.

Irina Odobescu
08/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii