DOC// Nereguli financiare, depistate la o primărie care a figurat într-o anchetă a CIJM

Anticoruptie.md
05/02/2023
Captură

Inspecţia financiară a depistat mai multe nereguli la gestionarea banilor publice, admise de către Primăria satului Cobîlea, raionul Şoldăneşti. Administraţia locală din Cobîlea a figurat într-o anchetă publicată pe portalul Anticoruptie.md.

Inspecţia financiară a înaintat administraţiei locale din Cobîlea o prescripţie pentru înlăturarea neregulilor admise, din care reiese că cel mai frecvente încălcări ţin de neîncasarea sau calcularea incorectă a plăţilor pentru arenda terenurilor şi a bazinelor acvatice, nerespectarea prevederilor legale la desfăşurarea licitaţiilor publice, calcularea salariilor pentru funcţionarii locali.

O altă abatere constatată de experţii financiari la Cobâlea este că nu a fost verificată calitatea lucrărilor de reparaţie, efectuate din banii publici. În perioada anilor 2020-202, la Cobîlea au fost efectuate lucrări de reparaţie a obiectivelor de menire socială în sumă 1.556.500 de lei.

Amintim că, vara trecută, echipa portalul Anticoruptie.md a publicat, în urma unei sesizări pe Harta Corupţiei, o anchetă despre cum a fost dat în arendă bazinul acvatic din Cobîlea unui locuitor din sat, după ce o altă persoană a investit timp de 20 de ani. Acţiunile primăriţei din Cobîlea, Angela Ababii, care a favotizat o rudă de a sa, au condus la mai multe procese de judecată şi respectiv, cheltuieli suplimentare din bugetul local pentru servicii juridice.

Anticoruptie.md
05/02/2023Follow us on Telegram

Comentarii