DOC // Reprezentanți notorii ai societății civile: „Schimbarea sistemului electoral este o lovitură pentru statul de drept și un regres”

Anticoruptie.md
05/05/2017
moldNova

Mai multe organizații neguvernamentale cu notorietate, printre care și Centrul de Investigații Jurnalistice, au semnat o declarație comună prin care condamnă modul în care Parlamentul a inclus pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 5 mai, proiectele de legi cu privire la votul uninominal și sistemul electoral mixt. Cele două proiecte au fost votate în prima lectură fără a avea avizul Guvernului, dar și al comisiilor Parlamentare.

Semnatarii declarației cer Parlamentului să respecte legislația și bunul simț şi să se oprească din promovarea intereselor unor grupuri sau partide și să acționeze în interes public, conform normelor democratice. Partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova sunt îndemnați să condamne vehement acțiunile majorității parlamentare și să înceteze orice susținere a iniţiativelor actualei guvernări, dacă Parlamentul va adopta unul din cele două proiecte de legi.

Vedeți mai jos textul integral al declarației.

Anticoruptie.md
05/05/2017Follow us on Telegram

Comentarii