DOC// Un deputat rus solicită demilitarizarea Republicii Moldova „pentru asigurarea securităţii Federaţiei Ruse”

Julieta Saviţchi
26/03/2022
Serghei Savostyanov

Deputatul comunist din Duma orașului Moscova, Serghei Savostyanov, a semnat un document în care propune demilitarizarea și denazificarea statelor baltice, a Republicii Moldova, Poloniei și Kazahstanului. Savostyanov susţine că acest lucru este necesar „pentru asigurarea securităţii depline a Federaţiei Ruse”.

Serghei Savostyanov mai scrie în document că, deşi aleşii locali nu sunt împuterniciţi să ia decizii privind intervenţia militară în alte state, el, „ca deputat, cetăţean şi patriot”, este convins în privinţa necesităţii de a consolida „toate forţele pentru renaşterea unei ţări puternice, unificate şi multietncie şi pentru asigurarea securităţii cetăţenilor Federaţiei Ruse şi a vorbitorilor de limbă rusă”.

Savostyanov laudă conducerea de vârf a Rusiei pentru declanşarea războiului din Ucraina, numindu-l „intervenţie militară specială”, care va conduce la soluţionarea problemei independenţei republicilor autoproclamate din Doneţk şi Lugansk şi care va asigura o securitate durabilă pentru popoarele Ucrainei, Rusiei și întregii Europe.

Însă, în opinia comunistului Savostyanov, pentru un proces mai complet de asigurare a securității Federației Ruse, este necesar de a include ţările baltice, Polonia, Moldova și Kazahstanul în zona de denazificare și demilitarizare.


 

Julieta Saviţchi
26/03/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii