Doi poliţişti moldoveni, eliberaţi după ce s-au aflat câteva ore în custodia structurilor paramilitare din stânga Nistrului

Julieta Saviţchi
16/07/2021
TVR Moldova

Doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie, reţinuţi joi seara de către forţele paramilitare din Transnistria, au fost eliberaţi la câteva ore de la reţinere.

Inspectoratul General de Poliţie (IGP) de la Chişinău a anunţat că cei doi poliţişti moldoveni au revenit acasă şi se află în siguranţă. „În urma acțiunilor întreprinse de autorități, în special de conducerea Ministerului de Interne, Inspectoratul General de Poliţie și Inspectoratul de Poliţie Dubăsari, colegii noștri au fost lăsați în  libertate”, se arată într-un comunicat al IGP.

Autorităţile de la Chişinău au precizat că documentează cazul şi „stabilesc motivul reținerii”.

Cei doi poliţişti au fost reţinuţi în timp ce se aflau pe teritoriul din stânga Nistrului, controlat de către autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol.

Reţinerea celor doi oameni ai legii nu prezintă o premieră. În octombrie 2020, patru cetăţeni ai Republicii Moldova, printre care şi un poliţist, au fost reținuți de către forțele transnistrene, în timp ce se aflau stânga Nistrului, ulterior fiind eliberaţi.

Julieta Saviţchi
16/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii