Doi poliţişti moldoveni, eliberaţi după ce s-au aflat câteva ore în custodia structurilor paramilitare din stânga Nistrului

Julieta Saviţchi
16/07/2021
TVR Moldova

Doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie, reţinuţi joi seara de către forţele paramilitare din Transnistria, au fost eliberaţi la câteva ore de la reţinere.

Inspectoratul General de Poliţie (IGP) de la Chişinău a anunţat că cei doi poliţişti moldoveni au revenit acasă şi se află în siguranţă. „În urma acțiunilor întreprinse de autorități, în special de conducerea Ministerului de Interne, Inspectoratul General de Poliţie și Inspectoratul de Poliţie Dubăsari, colegii noștri au fost lăsați în  libertate”, se arată într-un comunicat al IGP.

Autorităţile de la Chişinău au precizat că documentează cazul şi „stabilesc motivul reținerii”.

Cei doi poliţişti au fost reţinuţi în timp ce se aflau pe teritoriul din stânga Nistrului, controlat de către autorităţile nerecunoscute de la Tiraspol.

Reţinerea celor doi oameni ai legii nu prezintă o premieră. În octombrie 2020, patru cetăţeni ai Republicii Moldova, printre care şi un poliţist, au fost reținuți de către forțele transnistrene, în timp ce se aflau stânga Nistrului, ulterior fiind eliberaţi.

Julieta Saviţchi
16/07/2021Become a Patron!

Comentarii