Dorin Lişman a demisionat de la şefia sistemului penitenciar. Cine i-ar putea lua locul

Julieta Saviţchi
07/09/2021

Dorin Lişman a demisionat, marţi, din funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), la cinci luni de la desemnare. Informaţia a fost făcută publică pe reţelele de socializare de către ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco.

„Directorul actual al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dorin Lișman, și-a depus cererea de demisie. Chiar astăzi va fi lansat concursul pentru un nou director al instituției”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei în perioada aprilie-decembrie 2020, Dorin Lişman a fost numit la şef la ANP pe data de 27 aprile 2021.

Lișman s-a ales cu grad de „comisar șef de justiție” chiar în ziua în care a fost numit director al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Se vehiculează că succesorul lui Lişman ar putea fi Anatolie Falca, un pensionar care a lucrat în sistemul penitenciar mai bine de 20 de ani în mai multe funcții, printre care: comandant de companie pentru paza şi supravegherea deţinuţilor, comandant al batalionului de escortă. În perioada august 2017-iunie 2018 a deţinut funcţia de director adjunct al Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

Julieta Saviţchi
07/09/2021Become a Patron!

Comentarii