Dorin Recean la Bucureşti. Conferinţă de presă comună cu premierul român

Anticoruptie.md
01/03/2023
Captură

Premierul Dorin Recean, aflat în vizită la Bucureşti, după ce a fost primit cu onoruri, a asistat la şedinţa Guvernului României şi a ţinut o conferinţă de presă împreună cu omologul său Nicolae Ciucă.  Premierul român a dat asigurăro că Guvernul de la Bucureşti va susţine în continuare Republica Moldova în toate domeniile, inclusiv în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

”Am discutat agenda de integrare a R. Moldova în UE, eforturile Chișinăului pentru reformarea justiției, statului de drept și însănătoșirea mediului economic. Am asigurat de susținerea pentru integrarea europeană, am discutat despre liberalizarea completă a comerțului sau reducerea tarifului de roaming. România a demonstrat că este cel mai sincer partener al R. Moldova. Vă asigur că vom rămâne deschiși în continuare la nevoile dumneavoastră” a a declarat Nicolae Ciucă.

Şeful Cabinetului de miniştri de la Bucureşti a mai declarat că România va ajuta Republica Moldova să facă faţă atacurilor hibride din partea Rusiei.

”Am discutat despre efectele războiului asupra R. Moldova pe plan de securitate, energetic și economic. Asistăm la crearea artificială de tensiuni și narative agresive la adresa R. Moldova. Am asigurat de susținerea României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova în frontierele sale recunoscute la nivel internațional. România promovează necesitatea susținerii R. Moldova pe mai multe planuri pentru a rezista presiunii Rusiei. Vom promova măsuri în domeniul securitar al rezilienței, crearea unei misiuni civile a UE pentru R. Moldova”, a precizat premierul român.

Dorin Recean a mulţumit Guvernului de la Bucureşti şi a spus că nu întâmplător a efectuat prima sa vizită peste hotare, în calitate de premier, în România.

”Este natural ca prima mea vizită peste hotare să fie la București, care este principalul nostru partener, ne-a ajutat să depășim criza energetică și este avocatul nostru în Uniunea Europeană. Relația noastră e dezvoltată prin numeroase proiecte comune. Ne dorim aprofundarea parteneriatului strategic. România e și cel mai important partener comercial al R. Moldova. În curând vom avea piețe financiare integrate. Oamenii noștri de afaceri vorbesc aceeași limbă. Prin transpunerea legislației europene la Chișinău, companiile române vor primi și mai multe oportunități” a declarat Recean.

Anticoruptie.md
01/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii