Drum verde și... fără taxe pentru transportatori. Ungaria acordă 1000 de autorizații gratuite: cum vor fi distribuite

Viorica Mija
19/05/2022

Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Acesta susține că ministerul Inovației și Tehnologiilor din Ungaria a luat decizia să ofere alte 1000 de autorizații de tranzit fără plată a taxei rutiere pentru unitățile de transport EURO III.

„Mulțumesc colegilor din Ungaria. Este a doua mărire a numărului de permise după 24 februarie curent”, a scris Andrei Spînu pe Telegram.

Autorizațiile sunt valabile pana la 31 ianuarie 2023 și vor fi eliberate de către Agenția Națională Transport Auto. Reprezentanții ANTA au declarat pentru anticoruptie.md că au primit deja scrisoarea de intenție din partea părții ungare. Acum urmează ca autoritățile ungare să dispună tipărirea permiselor, iar ulterior, acestea vor fi transmise ambasadei Republicii Moldova în Ungaria.

”Doritorii vor putea solicita autorizații în momentul în care acestea vor fi primite de către Agenție. |Informația va fi publicată pe site-ul oficial al ANTA. Vă reamintim că, din data de 18 mai este funcțional și Sistemul Informațional e-Autorizație transport disponibil pe pagina electronică https://eat.anta.gov.md ”, a menționat pentru anticoruptie.md șefa Direcției Relații Internaționale și protocol, Valentina Stratan

 

Viorica Mija
19/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii