După anabolizante, SIS a găsit untură de bursuc în sacul cu corespondență diplomatică de la Moscova

Madalin Necsutu
07/05/2021
Digi24

Un nou caz de folosire ilegală a transportului diplomatic pe ruta Moscova-Chișinău a fost dezvăluit, după ce oamenii legii au găsit în sacul cu poșta diplomatică o pungă ce conținea grăsime de bursuc.

Ministrul de Externe, Aureliu Ciociu, spune că în microbuzul ambasadei a fost depistat pe 22 aprilie un pachet cu grăsime de bursuc.

„Transportul acesta a fost autorizat, pentru că revenea cineva din misiune și urma să-și aducă lucrurile personale. Acest lucru este permis. Lucru neplăcut este că această grăsime de bursuc a fost depistată în sacul diplomatic sigilat. Ofițerii de la SIS au deschis mașina, au verificat-o și au constatat că, în principiu, lucrurile de acolo sunt conform listei autorizate. Dar când s-a deschis sacul diplomatic, care în mod normal trebuia să conțină doar corespondența diplomatică, note verbale, scrisori informatice etc., pac un pachet. Ce e în pachetul acela? Și noi am rămas perplecși când am văzut ce s-a transmis de la Moscova în sacul diplomatic sigilat. Recunosc, m-a umflat râsul când am aflat ce se afla acolo”, a precizat Ciocoi într-o emisiune la Jurnal TV.

El a mai spus că acel pachet nu avea ce căuta în acel sac diplomatic și că va face demersuri pentru a afla ce s-a întâmplat mai exact.

„Sigiliul la acest transport a fost rupt în prezența structurilor de forță și de drept din R. Moldova. Colegii mei de la minister nu au rupt sigiliul până nu au venit reprezentanții organelor de drept. Nenorocitul de pachet cu grăsimea de bursuc s-a găsit, culmea, în sacul sigilat unde, realmente, nu avea ce să caute. Nu contează că e aceeași mașină (în care s-au găsit anabolizantele n.r.), dar contează că în sacul diplomatic a fost pus ceva ce nu trebuie să fie în mod normal acolo. Și asta se întâmplă după faza cu anabolizantele, incredibil”, a conchis Aureliu Ciocoi.

Noul incident vine după ce în decembrie 2020, în același microbuz al Ambasadei R. Moldova în Rusia s-au găsit cutii de analibolizante ce valorau 800.000 de lei. Pe această cauză s-a deschis dosar penal, iar fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguță, figurează în el.

Madalin Necsutu
07/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii