După carnea de pui, poliţia a trecut la peşte. Cinci agenţi economici, cercetaţi penal

Tatiana Gherţa
06/02/2023
Foto simbol

Cinci agenţi economici, specializaţi în importul şi comerţul cu produse piscicole, sunt cercetaţi penal într-un dosar intentat de poliţie pentru încălcarea regulilor privinsd siguranţa alimentară.

În urma documentării s-a stabilit că, în perioada noiembrie - ianuarie pe piață au ajuns mai multe loturi de produse alimentare neconforme cu încălcări grave ale legislației privind siguranța alimentară.

Potrivit comunicatului emis de Inspectoratul Naţional de Poliţie, „polițiștii au efectuat 7 percheziții în oficiile și depozitele a 5 agenți economici importatori de produse piscicole. În rezultatul perchezițiilor au fost depistate mai multe loturi de produse neconforme. O parte din produse erau păstrate în depozitele frigorifice, iar o altă cantitate în urma procesării a fost plasată pe piață, eludând investigațiile de laborator necesare conform legii.”

Toate loturile de produse, inclusiv cele aflate în proces de prelucrare, au fost identificate, precizează IGP.

Cu două săptămâni în urmă, poliţia a efectuat percheziţii la patru întreprinderi importatoare de carne de pui şi a retras din comerţ mai multe loturi pe motiv că ar fi fost infectată cu salmonella.

 

Tatiana Gherţa
06/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii